VANHAN KAIVOKSEN RESIDENSSI

TILAT JA YMPÄRISTÖ

Asuintaloa kutsutaan insinöörikonttoriksi. Rakennus toimi 1970- ja 1980-luvuilla kaivosteknisen ryhmän konttoritiloina.

Residenssivieraiden käytössä on neljä 12-24 neliön asuinhuonetta ja asukkaiden yhteiskäyttötiloina keittiö, ruokailu- ja oleskelutila sekä saniteettitilat (WC:t, suihku) ja mahdollisuus pyykinpesuun. Talossa on myös kaksi työhuonetta esim. kuvataiteilijoille. Huoneissa on peruskalustus.

Asuinrakennuksen tilat eivät ole esteettömiä. Kaivosalue ei myöskään ole kaikilta osin esteetön.

Erikseen varattavat työskentelytilat ovat Karbidi, Teatteri Kiisu, Kiisuhalli ja Kulttuuritalo Marita. Niiden käyttö sovitellaan tapauskohtaisesti. Ilta ja viikonloppu aikoina käyttövuoroja myös muilla kuin residenssin asukkailla.

Teatteri Kiisu on kokopäiväisessä käytössä joulukuun, kesäkuun ja heinäkuun ajan. Muina kuukausina Kiisu-teatteri on pääosin käytettävissä klo 8 -16. Lavan koko on 220 m². Tilassa on nouseva katsomo, johon mahtuu 220 henkeä. HUOM! Ei valo- eikä äänitekniikkaa, tilassa perusvalaistus. Kiisun yhteydessä on pieni keittiö.

Kulttuuritalo Marita sijaitsee Outokummun keskustassa. Maritan lava on kooltaan 45 m². Tilasta löytyy kattava PA-kalusto ja valokalusto. Katsomopaikkoja on 143 kpl. Kulttuuritalolta löytyy pieni keittiötila.

Karbidi on kooltaan 205 m². Tilan keskellä sijaitsee avotulisija. Kymmenen metriä maan alla sijaitsevassa Karbidissa internetin käyttö ei ole mahdollista eivätkä puhelinverkot toimi.

Kiisuhalli löytyy Vanhan kiisukuivaamon tiloista. Kiisuhalli on 17 metriä korkea ja kooltaan lähes 1000 m² ja tilan akustiikasta kertoo kuuden sekunnin kaiku. Tilassa ei ole lämmitystä.

Muut Vanhan Kaivoksen tilat: Museotunnelit, Murskaamo, Kaivostorni, Suodinosasto, Jauhimo, Kappeli ja Nostokonehuone ovat avoimia taiteilijoille. Lämmitystä ei ole, joten talviaikaan tiloissa on kylmä. Linkki Vanhan Kaivoksen sivustolle.

Uutisia, tapahtumia ja muita kirjoituksia