Toukokuussa kahden viikon ajan ja nyt syyskuussa ovat Karoliina Arvilommi ja Marjaana Rotko sovitelleet tekstiili- ja keramiikkateoksiaan tai niiden osia vierekkäin ja etsiskelleet niitä yhdistelmällä erilaisia mielikuvitushahmoja tai ympäristöjä. Aluksi sukelsimme vedenalaiseen maailmaan. Pyrkimyksenä on hahmojen löydyttyä herättää ne eloon stop motion -animaation avulla. Palojen liikuttelu onnistuu helpoiten vaakapinnalla, täällä kaivoksen tiloissa saamme kameran nostettua niin korkealle yläpuolelle lattian, että suurikokoisetkin teososat mahtuvat näyttämölle. Lisäetuna hieno, jyhkeänkarhea työympäristö, mukavannäköistä eläväpintaista lattiaa taustaksi sekä kuntokuuri mäkien ja portaiden muodossa. Sekä valokuvaamisen että stop motion -animoinnin kanssa olemme itsellemme aivan tuntemattomilla vesillä, joten mielenkiintoista opittavaa riittää! Tekniikkaan olemme tukea saaneet Riveriasta, kiitos!

Residenssillä on ollut mielenkiintoista seurata Danielin projektia ja kuulla Danielilta ja Bonnielta Michiganin kaivos- ja suomalaisalueelta.

Karoliina Arvilommi, tekstiilitaiteilija Värtsilästä
Marjaana Rotko, keraamikko Joensuusta.

Share This Story, Choose Your Platform!

About the Author: Marjaana ja Karoliina

Olemme tekstiilitaiteilija Karoliina Arvilommi Värtsilästä ja keraamikko Marjaana Rotko Joensuusta. Näyttelyä rakentaessamme myös keramiikkaosat löysivät tiensä yhden Karoliinan Palapeli-sarjan yhteyteen ja muodostui yhteisen teos. Nyt leikimme lisää kahden eri materiaalin ja eri muotojen ja värien yhdistämisellä, kuvitellen millaisia otuksia evoluutio voisi näistä tarpeista kehittää. Ja kuinka ne voisivat liikkua...