Sain viettää kaksi kuukautta Vanhan kaivoksen residenssissä. Residenssitalon rauha ja tilat tarjosivat hyvät mahdollisuudet työhön keskittymiseen, ja luminen Outokumpu hiihtolatuineen ja luistelukenttineen sopivaa vastapainoa työpöydän ääressä istumiseen. Residenssi antoi minulle tilaisuuden aloittaa uuden, suuritöisen sarjakuva-albumin. Oli tilaa ajatella, luonnostella, lukea taustakirjallisuutta ja rauhassa käynnistää tämä itselleni tärkeä työprojekti. Sainkin kahden kuukauden aikana albumin ensimmäisen käsikirjoitusversion melkein valmiiksi.

Kävin myös Riverian tanssin opetuksen tanssitunnilla piirtämässä ja rakensin kaivosmäen päälle lumiveistoksia.

Albumin kirjoittamisen lisäksi ripustin residenssijakson viimeiseksi viikoksi muutamalle Outokummun ilmoitustaululle ja bussipysäkille lyhyistä sarjakuvista koostuvan näyttelyn ’Ilmoituksia’. Halusin tuoda teokseni keskelle Outokumpulaisten arkea ja ilmoitustaulut toimivat sopivina ripustuspaikkoina.

Kiitos siis Outokummun kaupunki, Werne ja Vanhan kaivoksen residenssi ja näkemiin!

Share This Story, Choose Your Platform!

About the Author: Pilvi Hyväri

Olen parhaillaan Helsingissä asuva sarjakuva- ja kuvataiteilija.