Ulkona on upeat -28 astetta pakkasta ja työstän parhaillaan täällä Outokummun reisidenssissä immersiivisiä äänitöitä vuodelle 2022-23. Outokummussa työstämiäni töitä tulee esille Kogo Galleriaan (Viro, Tarto), Turun Taidekappeliin, Porvoon taidehalliin, Galleria Aarniin (Espoo), Light Art Week Metronom -tapahtumaan Mustion Linnan puistoon sekä museosaari Aholansaareen.

Tulen esittelemään demon Kadbidi salissa helmikuun puolen välin tienoilla, jonne kutsun kaikki tervetulleiksi! Aikataulutanvierailuajat siten, että immersiivisen ääni-teoksen äärelle on terveysturvallista tulla. Tulen päivittämään myös tätä tekstiä työskentelyn edetessä.

Kiitos että saan olla täällä!
Jaakko

Share This Story, Choose Your Platform!

About the Author: Jaakko Autio

Olen äänitaiteilija ja äänisuunnittelija. Juureni on Pohjois-Pohjanmaalta Ylivieskasta, mutta vietin ikävuodet 4-10 Senegalissa ja aikuisvuoteni (19-40) Helsingissä. Opiskelin elokuvan äänisuunnittelua Metropoliassa 2003-2008 (Hki amk.) ja teatterin äänisuunittelua teatterikorkeakoulussa 2010-2013 (Väs/MA). Olen työskennellyt äänisuunnittelijana repertuaari teattereissa kuin myös taiteen vapaalla kentällä. Toteutan immersiivisiä ääni-installaatioita, joiden aiheena on Ihmisen suhde itseen ja toiseen. Työni ovat herkkiä ja intiimejä, ne eivät perustu nykyajalle tyypillisiin sosiaali poliittisiin teemoihin kuten kapitalismiin, patriarkaattiin, ekologiaan jne. Teokseni äärellä ihmiset voivat kokea kuuluvuutta maailmaan ja tunnustella oman läsnäolonsa substanssia, intuitiota sekä tunnetason kenttää.