Helmikuu Outokummussa, rakkauslaulujen äärellä. Lunta, saunan lämpöä, rakkauden lyriikkoja, liikettä ja sata salamaa.

Love Songs Project, projektini rakkauslauluista nykyesityksen polttoaineena toi minut Outokumpuun, Vanhan Kaivoksen residenssiin työstämään projektin sooloteosta A Queer Love Anthem.

Vanhan Kaivoksen seutu hurmasi ja kutsui kajauttamaan suosikki rakkauslauluni Rikastamon kaikuville seinille. Kulttuuritalo Maritan lavalla taas hioimme sooloteoksen sisältöä. Ensimmäiset kaksi viikkoa syvennyin työhön yskinään, mutta residenssitalon kanssataiteilijoiden lämmön ympäröimänä. Kolmantena viikkona hyppäsivät Anouk Jouanne, projektin tuottaja ja taiteellinen kumppani, sekä projektin taiteellinen yhteistyökumppani Tasha Hess-Neustadt kanssani rakkauslaulujen maailmaan. Yhdessä hioimme sooloteosta, sekä jaoin projektin prosessia ja praktiikkaa heille.

Kolme viikkoa päättyivät kahteen esitykseen. Yhteisesitykseemme Rakkautta Kaivoksella, jossa improvisoimme vuorotellen rakkauslaulujen siivittämiä sooloja Kaivoksen näyttävässä  ja uhmakkaassa ympäristössä. Ja sooloteokseeni  A Queer Love Anthem jonka esitin Kulttuuritalo Maritan näyttämöllä.

Kaiken kaikkiaan kolmen viikon aikana sooloteos niin sisällöltään kuin merkitykseltäänkin kristallisoitui minulle. Sain inspiroitua nähdessäni kanssataiteilijoideni sukeltaessa praktiikkaani. Kaiken taiteilun ohella ehdimme myös laskea pulkalla, syödä irtokarkkeja, saunoa melkein joka ilta ja kirjoittaa rakkausviestejä lumeen. Saimme myös muutamia vastauksia. Ja ainiin, haastateltiin Outokumpulaisia rakkaudesta.

Iso kiitos Old Mine Residency! Ja Werne, joka autoit meitä kaikessa teknisessä säädössä. A Queer Love Anthem näkyi ja kuului ihan nextillä levelillä ansiostasi!

I believe in love.

Eevi Kinnunen / Love Songs Project

@love.songs.project

 

 

 

Photos: Anouk Jouanne & Taina Koistinen

Share This Story, Choose Your Platform!

About the Author: Eevi Kinnunen

Olen Eevi Kinnunen, suomalainen Brysselissä asuva tanssitaiteilija. Teen töitä tanssin, koreografian ja improvisaation parissa.